Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

033 4944 844

Leny Quené-de Vries & Tom Quené

 
 

Leny Quené-de Vries
Geboren: 2 april 2023 | Overleden: 7 april 2023

Thomas Willem Dirk Quené
Geboren: 7 mei 1929 | 12 april 2023

 

5 reacties op “Leny Quené-de Vries & Tom Quené”

 1. Laura schreef:

  Leny (moeder) was the best mother in law anyone could want! She was always kind and generous to everyone.

  Tom (vaders) was a kind and loving father, father in law, grandfather and great grandfather to us all. He was always willing to share his wisdom.

 2. Agnes Kerstens schreef:

  Quene
  Tom en Lenie ,
  De oudersvan een gezin dat dezelfde levens lijn heeft als die van ons.
  Tom en Wil vlogen samen voor de Kroonduif in Nieuw Guinea en Irene en ik werden daar allebei geboren.
  De verhalen uit die tijd zijn avontuurlijk, klein vliegtuigjes, vol met Papuas, kippen, Kerst bomen. Beaver watervliegtuigen, dakotas.
  Het landen tussen de kloven van de Baliem vallei, een waar vliegers kunstje. Het opstijgen van een te korte landings baan waarbij je aan het eind van de kliff richting zee viel om daarna snel op trekken en vliegen.
  Naar het eiland Kei waar ze nog met matabias betaalden voor zout. Onderweg kon je van de lucht soms een blauwe vinvis zien.
  Ja avontuurlijk was het wel voor de mannen, en Lenie dan? Wachten op de broodnodige ladingen proviand of grote pakketten van de familie vanuit Nederland
  Zelf jurken maken en kinder broekjes, want met die hitte hadden wij kinderen niet meer nodig.
  Maar ook feesten op de zelf gebouwde flessen bar in zee., tot laat in de nacht.
  Een hechte gemeenschap en een tijd om te koesteren.
  Daarna zijn wij ook naar Kenia gegaan. Tom en Will allebei een baan bij East African Airways. Irene en Ik zijn onze ouders dankbaar voor een unique prachtige jeugd in vreemde landen.
  Hier ook weer de avonturen van maribou storks die tijdens de landing in de staart van de Fokker Freindship hing, hyenas in de achter tuin. Schildpadden en slangen als huis dier en prachtige tuinen.
  Na al dit moois zijn de families weer in Nederland terecht gekomen, maar Tom en Lenie bleven bridgen met mijn ouders. Verhalen ophalen en een mooie tijd herinneren.
  Tot dat het niet meer ging.
  Als ik een ding weet is dat zij een mooi verhaal achter laten, en verhalen leven voort van generatie op generatie.

 3. Angela Pfeifer schreef:

  Het was leuk om ze allebei elke week te zien. Ongeacht hun leeftijd, geïnteresseerd in actualiteiten en politiek. Enthousiaste bridgers met een scherpe geest en een (droog) gevoel voor humor. Ze waren absoluut authentiek en we hebben samen veel gelachen.
  Ik weet nog dat mevrouw Quene een herinnering deelde (waarschijnlijk uit 1967). Het Nederlandse koningshuis was op bezoek. Staande in de menigte en een grote Royals-fan, deelde ze trots met Beatrix dat ze haar zoon dezelfde twee namen had gegeven.
  Meneer Quene daarentegen had een grote passie voor postzegels, waardoor hij zelfs even in contact kwam met mijn vader in Duitsland, die dezelfde hobby deelt. Hij herinnert zich dit nog steeds met veel plezier.
  Eigenlijk zouden ze allebei niet echt zonder elkaar kunnen. Ik had altijd het gevoel van “Samen uit – samen thuis” bij hen. Des te beter voor hen beiden dat niemand achter hoeft te blijven zonder de ander – hoe verdrietig haar overlijden ook moet zijn voor de familie.
  Wij wensen alle familieleden veel sterkte in deze moeilijke tijd en veel mooie herinneringen aan deze twee leuke mensen.
  oprechte deelneming,
  Hans en Angela

 4. Margriet en Aat Goedvolk schreef:

  Beste Cees,
  Onze deelneming met het overlijden van jouw ouders.
  Ze hebben samen geleefd en zijn samen gestorven. Ik denk dat wij dat ook zo zouden willen, maar je hebt het niet voor het zeggen.
  Wij wensen je sterkte Cees / Margriet en Aat

 5. Ad van Vuuren schreef:

  Leny en Tom leerde ik kennen op verjaardagen en hoogtijdagen van mijn zwager Henk en zijn vrouw Wil en hun gezinsleden. Ook op hoogtijdagen van Leny en Tom was ik soms aanwezig. Opvallend was hun trots op hun kinderen, niet alleen om wàt ze waren, maar ook op wìe ze waren. Ik wens jullie sterkte en heel veel mooie herinneringen aan de avontuurlijke jeugd die ze jullie bezorgden en aan hun leven in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: voordat de reactie wordt geplaatst, wordt deze eerst gecontroleerd.