Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

033 4944 844

Willem Brethouwer

 27 februari 1957
Valleilaan Uitvaartzorg
 7 februari 2021

“Waar niets is kan alles zijn”

 

 

 

124 reacties op “Willem Brethouwer”

 1. Martijn van Kordelaar schreef:

  Dag Willem,

  Ik heb je maar een paar keer mogen ontmoeten maar je hebt een ongelooflijk warme indruk achtergelaten. Je scherpte in het typeren van onze nieuwe organisatie IHUB heeft ons veel gebracht, wij bouwen hier jaren op verder. Ik wens je een mooie reis en veel sterkte voor je dierbaren.

 2. Eelco van de Stolpe schreef:

  We gaan je missen! Maar jouw nalatenschap, de lessen en inspiratie die je deze wereld gegeven hebt, staan altijd in de ziel is gedrukt van degene die je met je bevlogenheid hebt betoverd. Ik wens familie en vrienden veel sterkte!

 3. Bas Krone schreef:

  Lieve Wil en familie.
  Gecondoleerd met het verlies van Willem.
  Wat heeft hij geknokt ….
  Dikke 10 jaar geleden samen de Oxfam Novib trailwalker gelopen. Denk er regelmatig aan terug. Iets om nooit te vergeten.
  Ik wens jullie héél veel sterkte
  Bas.

 4. Roberto van Rooijen schreef:

  De strijd is gestreden maar helaas verloren.
  Wij zullen jouw aandacht, passie en betrokkenheid erg missen.
  Rust zacht Willem en bedankt voor alle mooie jaren die jij ons hebt gegeven.

 5. Hans de Waard schreef:

  De enorme levenskracht en niet aflatende creatiedrang van Willem heb ik altijd bewonderd. Ongelooflijk op hoeveel terreinen hij zich heeft ingegraven en in staat is geweest om daadwerkelijk zaken in beweging te krijgen. Ondanks alle grootse projecten ook altijd en met alle inzet bereid om kleinere workshops te leiden en te sparren over nieuwe ontwikkelingen. Zijn positiviteit en energie hebben het helaas niet kunnen winnen in zijn lichamelijke uitputtingsslag.
  Alle sterkte gewenst aan familie en naasten.

 6. Herman de Graaf schreef:

  Gecondoleerd met dit verlies.
  Ik heb Willem leren kennen als een gepassioneerde man die weet hoe je ondernemer kan zijn met een groot gevoel voor de mens.
  Een uniek mens die zelfs uit zijn ziekte iets positief kon bewerkstelligen.
  Rust zacht Willem.

 7. Wim Gramsma schreef:

  Beste familie van Willem,
  Gecondoleerd met het verlies van jullie zo geliefde Willem. Meer dan veertig jaar geleden studeerden we samen af aan de HEAO in Zwolle en vorig jaar kruisten onze wegen zich ineens weer. Ik trad toe tot ‘zijn’ SAMR / MarketResponse en heb het afgelopen jaar heel regelmatig contact met hem gehad. Het is verdrietig dat hij alle plannen die hij nog had niet meer ten uitvoer kan brengen. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe de komende tijd en zal me Willem altijd blijven herinneren als een unieke persoon.
  Wim Gramsma

 8. Manon de Kleuver- Bodzinga schreef:

  Gecondoleerd met het overlijden van Willem. Heel veel sterkte met dit grote verlies. In mijn tijd bij marketresponse is Willem een grote bron van inspiratie geweest vol enthousiasme en altijd positief. Willem heeft veel betekend voor het marktonderzoekvak. Ik zal er altijd goede herinneringen aan blijven houden.

  Manon de Kleuver-Bodzinga

 9. Arno Haartsen schreef:

  Gecondoleerd met het verlies van Wim. Als oud buurjongen in Berkum herinner ik me Wim als enthousiast muziekliefhebber, met heb ik mijn eerste lp gekocht . Wim heeft een warme indruk op mij achtergelaten. Ik wens Tim en zijn gezin veel sterkte toe.
  Arno

 10. Remco Martens schreef:

  Gecondoleerd met het enorme verlies.

  Ik heb Willem bij MarketResponse leren kennen als een bijzonder inspirerend, mooi en optimistisch mens, een collega, een denker, een verbinder, een initiator, een duider, een verteller en nog veel meer.
  Het onvermijdelijke afscheid en het grote verdriet dat daarmee gepaard gaat, staan momenteel voorop. Tegelijkertijd weet ik ook zeker dat juist die mooie eigenschappen van Willem en zijn gedachtengoed mij, en nog vele anderen, altijd zullen blijven inspireren, zowel bij MarketResponse als privé.

  Ik wens jullie heel veel liefs en sterkte toe!

 11. Lex en Sonja van Mook schreef:

  Met plezier denken wij terug aan de momenten van samenzijn en samenwerken. Met bewondering kijken wij terug naar de wijze waarop hij zijn ziekte en zijn kwaliteiten ten dienste stelde aan lotgenoten; er kon nog veel.!
  Onze condoleances voor Wil , kinderen en kleinkinderen.
  “Er is een kanjer doodgegaan….”

 12. Bernie Wolf schreef:

  Wat een uniek mens. Geïnteresseerd, betrokken, vindingrijk, inspirerend, ondernemend.
  Wat een verlies, maar wat mooi dat hij er was!

 13. Hans en Helen Achterbergh schreef:

  Willem, bedankt voor de vele jaren van positieve inspiratie. Heel veel sterkte voor Wil, kinderen en kleinkinderen.

 14. Gert Jan Hagen schreef:

  Van harte gecondoleerd. Ik – oud collega – heb Willem leren kennen als een bevlogen en innemende sparringpartner.

 15. Carolien Meltzer schreef:

  Wat hebben we fijn samengewerkt, gekletst en wat heb ik veel van je geleerd.. met name je enthousiasme, vechtlust, positiviteit en interesse zijn echt een voorbeeld voor mij. Ik zal je nooit vergeten. Heel veel sterkte voor al je dierbaren.

 16. Sjoerd Sinke schreef:

  Wat een verlies! ik mocht kort met hem samenwerken maar met heel veel plezier en enthousiasme.

 17. Marty Huisman schreef:

  Aan Willem bewaar ik goede herinneringen van een korte samenwerking op Leusderend. Enkele van zijn ideeën pas ik nog steeds toe, en dan denk ik aan hem.
  Mijn condoléances voor de familie en andere naasten.

 18. Ronald van den Bor schreef:

  Na zo’n lange strijd toch moeten verliezen is verschrikkelijk! Jouw manier van strijden zal mij altijd inspireren en moed geven. Rust zacht.

 19. Bea Ehrenburg-Eshuis schreef:

  Dank voor het steeds weer delen van de enorm positieve mind set, sterkte en ook het in beeld brengen van de hele heftige tegenslagen en de meest kwetsbare momenten. Enorm inspirerend en een bemoediging om weerbaarder te worden en welke tegenslag dan ook te weerstaan.
  Willem was en blijft een bron van inspiratie en een fantastisch voorbeeld voor iedereen.

  Gecondoleerd lieve familie en heel veel sterkte. Niet alleen voor nu, maar ook later als de aandacht van iedereen minder wordt.
  Lieve groet,
  Bea

 20. Marit Klooster schreef:

  Als collega’s in het onderzoeksvak hebben we vaak even informeel gespard. Daarnaast heb ik – alweer lang geleden – een coachingstraject bij Willem gevolgd. Zijn optimisme, positiviteit, enthousiasme en vakmanschap blijven me bij.

  Ik wens de naasten van Willem veel sterkte toe.

  Gecondoleerd, namens Ruigrok NetPanel,
  Marit Klooster

 21. Wim Jurg schreef:

  Gesolliciteerd bij Willem in 1990, ontmoet ik hem weer op 17 januari 2018. omdat de merkopstelling op zijn Bucket-list staat. Ik ervaar hem ook als gepassioneerd ondernemer, verbinder, inspirator en rasoptimist.. Fantastisch om hem in de eerste leergang van de merkopstelling te hebben; de methode past hem als een warme jas. Ik heb genoten en veel geleerd van de gesprekken met hem erover. Ik had graag gewild dat hij nog vele jaren aan de business-for-good had kunnen bijdragen.

 22. Bas Peters schreef:

  Lieve Willem. Meester.
  Ik ben erg dankbaar jou gekend te hebben en met je samengewerkt te hebben. Ik heb genoten van de vele ‘Toekomsttafels’ die we samen hebben gedaan. Met bewondering keek ik naar jouw scherpe analyses, met verwondering naar wéér een samenvatting in de vorm van 4B’s, 3W’s, 6D’s of 5O’s ;-). Altijd raak en altijd een groep mensen die vol inspiratie naar huis ging.

  Tekenend voor jou is dat je zelfs tijdens jouw eigen ‘grote gevecht’ oog hield voor de zorgen en het verdriet van anderen. Je zal enorm gemist worden. Ik wens je naasten alle sterkte toe.

  Je bent een bijzonder mens. Je bent een Meester. Goede reis Willem.

 23. harry louwenaar schreef:

  Wat een verdrietig nieuws dat helaas niet geheel onverwacht kwam. Heb aantal keren professioneel met Willem mogen optrekken. Denk met genoegen en een glimlacht terug aan die ontmoetingen. Sterkte aan allen in zijn naaste omgeving. En Willem ik wens en hoop je niets dan goeds daarboven. Ik steek een kaars voor je aan!

 24. Titia Posdijk-Wilmink schreef:

  Beste familie en dierbaren van Willem,
  Gecondoleerd. Willem had de gave om iedereen te inspireren en oprechte belangstelling te tonen. Ik heb een project met Willem mogen doen in mijn tijd bij VODW, de buren, wat een enorm leuke ervaring was. Daarna hadden we af en toe contact, en altijd was Willem als een soort mentor voor me. Ik heb hem zelfs een keer gebeld uit de auto met een vraagstuk waar ik niet uitkwam. Hij dacht met me mee, schetste wat op een paar A4-tjes, stuurde me een paar foto’s op en ik kon ineens weer verder met de pressure cooker die ik leidde. Dat typeert voor mij Willem: betrokken, briljant, een inspirator, verbinder en bovenal een prachtig mens. Wat ontzettend jammer dat we hem moeten missen terwijl hij nog lang niet klaar was met leven.

 25. Jack van Rooijen schreef:

  Gecondoleerd met dit grote verlies!
  Heel veel sterkte.

  Jack & Danique van Rooijen

 26. Linda de Borst schreef:

  Als je ernstig ziek wordt, word je geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven. Elk moment dat je beleeft wordt uitvergroot, omdat je niet weet hoeveel momenten er nog komen. Je wordt gedwongen om te reflecteren op wat er voor jou echt toe doet en hoe je je tijd wilt besteden. Reflecteren was iets dat door Willem voor mij een grotere betekenis kreeg. Zijn bijdragen aan de lever-darmstichting maakten zoveel minder bekende kanten van hem zichtbaar. Was hij voor zijn ziekte met name Mister Big Data, daarna werd hij voor mij een Grootmeester in het schaken op de vele borden waar hij op (moest) speelde. Een wijs man is heen gegaan.
  Moge goede herinneringen het grote verlies verzachten.
  Rust zacht, beste Willem.

 27. Adriaan Koppens schreef:

  Beste Wil en familie,

  Helaas op afstand wensen en bidden Mia en ik jullie troost en moed toe. Missen doet pijn.
  We hadden graag dat persoonlijk willen zeggen.
  Sterkte in het dragen van dit verlies.
  Warme groet,
  Adriaan en Mia

 28. Paul Geurtsen schreef:

  Dank Willem voor je onuitputtelijke inspiratie, fijne samenwerking en waardevolle gesprekken over meer dan alleen werk. Je hebt echt veel blijvends achtergelaten.

 29. Rob Overgaauw schreef:

  Rust in vrede Willem

 30. Hester van Herk schreef:

  Heel veel sterkte gewenst met het verlies van Willem. Een inspirerend en positef mens is heengegaan.

 31. Cris Donze schreef:

  Voor mij, ex MarketResponse, toch nog onverwacht. Willem was een grote inspiratiebron voor iedereen die het vak een warm hart toedraagt. We gaan hem missen. Sterkte aan de familie.

 32. Hennie schreef:

  Lieve Wil, kinderen en kleinkinderen.
  Gecondoleerd met het verlies van Willem.
  Altijd met veel bewondering de blogs en blogs van Willem via de maag darm leverstichting gelezen.
  Een strijdbaar en positief mens!
  Sterkte en steun middels mooie herinneringen!
  Hans en Hennie van der Wel

 33. Dieneke Mandema schreef:

  Lieve nabestaanden, wat een verdriet, wat een gemis. Gecondoleerd en heel veel sterkte! Ik heb genoten van de samenwerking met Willem. Bij zowel Agis, De Friesland als het Prinses Maxima Centrum. Wat een vakman! Wat een warm mens! Altijd stond hij klaar met zijn adviezen!
  In gedachten bij jullie ❤️❤️❤️
  Dieneke Mandema

 34. Ietje dommerholt schreef:

  Onze familie waren van oudsher bevriend , zeker 50 jaar, Met mijn broers zeker, ik als oudere zus zag het allemaal gebeuren. Heel veel respect voor je ambities en ondernemerschap, jammer genoeg samen nooit iets gedaan. Sinds paar jaar wederom contact, heel plezierig. Groot respect hoe je omging met je ziekte, alle sterkte voor Wil en kinderen en familie om dit verlies te dragen…

 35. Caspar Overgaauw schreef:

  Een bijzondere man, Willem. In zijn enthousiasme, brede kennis en oprechte interesse. Ik kan me nog goed herinneren dat hij mij, nog net begonnen bij MarketResponse, direct meenmaaram op klantafspraak bij Stichting Bouwresearch en we vervolgens een onderzoeksprogramma mochten uitvoeren rondom hun communicatie materialen. Een eerste, mooie & leerzame ervaring met Willem waarvan er nog vele zouden volgen. Veel sterkte voor iedereen!

 36. Cockie Beekers schreef:

  Geschokt om het toch nog onverwachte overlijden van Willem. Mijn medeleven met dit grote verlies. Jaren geleden heb ik Willem een paar keer ontmoet en hij is je altijd bijgebleven door zijn luisterend oor, inlevingsvermogen en oprechtheid.
  Rust zacht lieve Willem. Veel kracht gewenst aan familie, vrienden en iedereen die hem lief is.

 37. Marieke Heilbron schreef:

  Beste familie en vrienden van Willem,
  Het is alweer een tijd geleden dat ik Willem een paar keer sprak, toen ik bij Woningstichting Leusden werkte. Een gesprek met Willem bracht altijd een lach en een inspirerende gedachte. En openheid en onbevangenheid, wat me het gevoel gaf alsof we elkaar veel langer kenden. Een groot gemis voor al zijn dierbaren om zonder hem verder te moeten. Gecondoleerd en veel sterkte!

 38. Jeanine schreef:

  Lieve Willem. Je had ook Willen kunnen heten. Naar je visie en wilskracht.
  Persoonlijk en inspirerend waren onze gesprekken over de W’s van Willem.
  In dankbare herinnering…
  Veel sterkte aan familie, dierbaren en betrokkenen,?

  Jeanine Dijkhuis RM

 39. Mark van Leeuwen schreef:

  Beste familie en vrienden van Willem,
  Ik ken Willem van de samenwerking met iHUB Jeugdzorg en Onderwijs en heb hem leren kennen als een ongelofelijk helder denker die ons enorm heeft geholpen om het merk iHUB verder konden en voeten te geven. Zijn aanhoudende betrokkenheid en geduld was opvallend. Maar bovenal een heel fijn en inspirerend mens om mee samen te werken.
  We zullen hem missen.
  Mark van Leeuwen

 40. Jan Heuvel schreef:

  Wat een mooi mens was Willem, wat een impact had hij op velen. Ook op mij.
  Lieve familie, veel sterkte met jullie verlies. Ik weet dat Willem ook hier weer een positieve draai aan zou geven.

 41. Hillie Prumers schreef:

  Een bijzonder mens is niet meer.
  De jaren die wij hebben samengewerkt zal ik nooit vergeten.
  Ik wens Wil, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte
  om het gemis van Willem een plekje te geven.
  Veel liefs, Hillie

 42. Jan Vogel schreef:

  Veel respect voor hetgeen Willem voor het marktonderzoek heeft betekend. Hoewel ik hem persoonlijk niet zo goed kende heb ik wel zijn innovatieve kracht bij MarketResonse ervaren.

 43. Elisabeth van Echten schreef:

  Lieve Willem, je bent er niet meer wat een gemis..
  Jouw bezieling, belofte en bijzonderheid voor Marketresponse (SAMR) en de mensen die er werken/werkte vergeet ik nooit. Jij prachtmens.
  Sterkte voor Wil, de kinderen, achterkleinkinderen en familie en vrienden.

 44. Leo Dijkema schreef:

  Heel veel sterkte met het verlies van Willem. Ik heb zo veel leuke herinneringen aan Willem. Hij was een enorme optimist, ik dacht dat hij, hoewel hij wist dan de kansen kleine waren, het zou halen. Alleen al door zijn levenshouding. Ik denk dat hij er zeker meer tijd mee heeft gekregen. Ik ken hem als zakenrelatie, ondernemer pur sang, innovator en dus eeuwige optimist. Het moet een groot gat zijn dat hij nu al is gegaan. Heel veel sterkte bij het verlies en koester alle mooie momenten…

 45. Theo van Vugt schreef:

  Als vakjournalist had ik vaak te maken met Willem. Hij was buitengewoon kundig en to the point. Daar hielden we wel van. Zijn kennis en netwerk was groot. Maar vooral vond ik hem een erg betrokken en aardige man. Hij gaf je vertrouwen. Wat een gemis voor het vakgebied en voor al zijn familie en vrienden.

 46. Jozef HJP Tettero schreef:

  Ons eerste contact was op het ESOMAR congres in Lissabon. Daar introduceerde je me bij Frederique, nog steeds een bijzondere vriendin. In mijn Philips tijd was er meer contact. Was goed én inspirerend.
  Alle goeds voor zijn gezin en alle mensen van het bijzondere bureau. Jozef.

 47. Ronald de Kimpe schreef:

  In 1983 ontmoetten wij elkaar voor het eerst, zakelijk, toen nog bij Interview. Ik, net bij VODW, deed met Willem onderzoek voor onze klanten. In de 37 jaren daarna hebben we veel beleefd. Heel veel mooie dingen, soms minder mooie dingen maar we kwamen er altijd uit. Willem was heel oplossingsgericht, en bovenal een fijn mens. Wat zal hij gemist worden! Sterkte voor de familie en naaste vrienden.

 48. Jiska van den Hoek schreef:

  Ik zal mij Willem herinneren als een zeer enthousiasmerend, onbevangen en positief mens. Hij beschikte over een uitzonderlijk natuurlijk leiderschap. Dat was zo toen ik in 1996 bij MarketResponse kwam werken en dat bleek hij nóg toen onze paden elkaar zakelijk gezien weer kruisten in 2019. Veel sterkte met dit verlies.

 49. Hans Stommels schreef:

  Als zakelijke relatie heb ik mooie gesprekken gehad met Willem. Willem zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hij heeft mij vaak geïnspireerd. Veel sterkte aan familie, dierbaren en betrokkenen

 50. Olav Meyknecht schreef:

  Sinds eind jaren ’80 – vorige eeuw, klinkt al best lang -Willem gekend en bewonderd om zijn (vak)passie en kennis, brede belangstelling voor mens en zaken, zijn 3 B’s en doorzettingsvermogen. Mag iedereen warme herinneringen blijven koesteren en zijn familie en vrienden ondersteunen.

 51. Bart Vaessen schreef:

  Gecondoleerd met heftige verlies. Ik denk met veel genoegen terug aan gesprekken tijdens RM bijeenkomsten. Sterkte en ik ga Willem missen. Veel te vroeg afscheid. Bart

 52. Nienke van Heusden schreef:

  Willem ken ik al een lange tijd, vanaf het moment dat MarketResponse in de MarketingVillage en op Leusderend zijn plek nam. Heb veel goede en leuke momenten met Willem gehad en hem altijd bewonderd om zijn drive, passie en enthousiasme. Laatst gesproken op een event waar hij ook weer zo vol energie zat over waar hij mee bezig was. Een groot gemis dat hij er niet meer is.

 53. Peter van Houdt schreef:

  Lieve Willem, onze lange wandeltochten en intense gesprekken zullen me altijd bijblijven. Ze hebben op belangrijke momenten in ons leven vaak het verschil helpen maken. Zo ook ons laatste gesprek. Toen je het al moeilijk had en je wist wat er ging komen. Jij had er vrede mee. Ik nog niet. Ik ben blij dat je me hebt beloofd dat je de deur van de hemel voor me op een kiertje zult houden als ik aan de beurt ben. In die tussentijd zal ik hier nog een paar dingen afmaken die we samen hebben afgesproken. Tot ziens vriend.

 54. Carlo Hagemann schreef:

  Mijn oprechte condoleances met het overlijden van Willem Brethouwer. Ik heb Willem leren kennen tijdens de twee jaren in het midden van de jaren negentig dat ik bij MarketResponse werkte. Een hardwerkende man met een gevoel voor wat er ‘op de werkvloer’ speelde.
  Jaren later zag ik hem tijdens de vierdaagse, in de buurt van Bemmel. Een kort gesprekje hadden we, want ik zat langs de kant, voor een korte pauze. Weer wat jaren later zag ik Willem – ook weer tijdens de Vierdaagse, maar nu op televisie. Met dat hartverscheurende, maar ijzersterke verhaal.
  Willem, bij de volgende Vierdaagse zijn de gladiolen voor jou.

 55. patricia Andriessen schreef:

  Alle nabestaanden gecondoleerd met het verlies van deze bijzondere man.
  De keren dat ik hem ontmoet heb, werd ik getroffen door zijn levenslust, optimisme en de zorg voor allen die hem dierbaar waren.
  Heel veel sterkte gewenst!
  Patricia Andriessen,
  Amersfoortse verzekeringen

 56. Lieke Helmes schreef:

  Dag familie en vrienden van Willem,

  Gecondoleerd met het overlijden van Willem. Ik wens jullie veel kracht, sterkte en liefde de komende periode.

  Een bijzonder, fijne man. Blij dat ik hem heb mogen ontmoeten, heb kunnen sparren over het systemische denken/werken met hem. Hij spoorde me aan mij om eigen talenten en kwaliteiten te zien en in te zetten. Hij zal gemist worden.

 57. Engbert Breuker schreef:

  Willem, we herinneren je als een positieve duizendpoot vol energie en ideeën waar veel mensen inspiratie in vonden. Je leeft voort in deze mensen en hun activiteiten. Wil en familie, ons medeleven en veel sterkte gewenst voor de komende periode.

 58. Mariëtte van Leeuwen schreef:

  Willem zijn creativiteit, persoonlijkheid, optimisme en visie zijn niet meer weg te denken. Een briljant mens! Ik wens alle betrokkenen veel sterkte!

 59. Axel van Venrooij schreef:

  Beste Wil, kinderen, familie en dierbaren van Willem.
  Gecondoleerd, wat een verdrietig bericht.
  Ik heb Willem meegemaakt als iemand met een aanstekelijk vermogen om anderen te laten groeien. Hij gaf daar alle ruimte voor.
  Zijn innerlijke drive om te innoveren ging ver – er staat mij bij dat zelf zijn eigen huis destijds via een brand strategy op de markt werd gebracht 😉 Maar vooral stond zijn visie en enorme vakkennis in dienst van zijn klanten, bijna onuitputtelijk energie.

 60. Marijke Meijer schreef:

  Fam. Brethouwer,

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie man, vader, opa.
  Iets meer dan tien jaar heb ik bij Market Response gewerkt als receptioniste. Ik denk met warme gevoelens aan Willem terug. Hij was altijd belangstellend en geïnteresseerd in alle medewerkers. Wilde weten wat hen bewoog, raakte.
  Een bijzonder mens.
  Ik wens jullie alle sterkte toe voor nu en de komende tijd.
  Koester de herinneringen.
  Hartelijke groet, Marijke Meijer.

 61. Francien Wouters schreef:

  Lieve Willem,
  Heeft het je tóch ingehaald, wat ontzettend jammer! Je had nog zoveel mooie plannen.
  Je bent een van de meest positieve, geïnteresseerde, menselijke personen die ik ooit heb ontmoet. Jij blijft voor mij daarom voor altijd een grote inspirator. Warme groet, Francien

  Veel sterkte gewenst aan Willem’s familie en vrienden.

 62. Annette Hogenbirk schreef:

  Lieve nabestaanden, gecondoleerd met het overlijden van Willem Brethouwer. Zo verdrietig, dat hij niet van zijn welverdiende pensioen heeft kunnen genieten. Veel sterkte met dit enorme verlies. Annette Hogenbirk, gastvrouw Market Response

 63. Harrie-Peter Roefs schreef:

  Willem je was voor mij een unieke persoon. Zo’n goed hart en altijd persoonlijk, warm en klaar om te helpen en te inspireren. So Long!

  Veel liefs en sterkte voor Wil en alle naasten

 64. Chantal Bourgonje schreef:

  Beste Willem, vanuit je innerlijke drive en passie heb je veel organisaties en mensen weten te inspireren. Vaak met een cliënt centrale invalshoek. Als woordentovenaar schudde je heel eenvoudig nieuwe ideeën uit de mouw. Zo ook consumentoloog. En opeens sta jij als mens centraal door een vervelende ziekte. Maar ook dan weet je met je persoonlijke verhalen veel mensen te bereiken en beraken. Ook bij mij heb je zowel in de professionele samenwerking als in de privé sfeer diverse keren de juiste snaar geraakt op het juiste moment. Zoals ons laatste contact 1 1/2 week geleden: dank je wel bijzonder mens en adieu!

 65. Akky Tadema schreef:

  Wat een intens verdrietig bericht dat Willem is overleden, gecondoleerd met dit grote verlies. Woorden schieten hier met recht tekort. Alle goeds.

 66. Gerard en Hennie van de Berkt schreef:

  Beste Wil , kinderen en kleinkinderen.
  Graag willen we jullie condoleren met het grote verlies, van jullie lieve man vader en opa.
  Heel veel sterkte voor maandag en ook voor de toekomst.
  We wensen jullie veel kracht en troost .
  Hartelijke groet Gerard en Hennie van de Berkt

 67. Arno van der Laan schreef:

  Willem; dank voor je inspiratie, kennis, optimisme, warmte en alles wat je ons hebt willen meegeven. We zullen je missen maar niet vergeten.

  Sterkte aan familie, vrienden en kennissen en een ieder die Willem heeft gekend.

 68. Annemieke Kleijssen schreef:

  Alle nabestaanden gecondoleerd met het verlies van Willem. Altijd vol ideeën en enthousiasme.. Zelfs van jouw ziekte maakte je een klantervaring. Rust in vrede, Annemieke

 69. Petra Immerzeel schreef:

  De alumni borrel van MarketResponse in de zomer een paar jaar geleden. Een van je vele mooie speeches waar je altijd een persoonlijk verhaal van maakte. Ik vond het heerlijk om rond te lopen en foto’s te maken. Op het eind kwam je naar me toe om me te bedanken. En omdat je vond dat ik ook op de foto moest. Want het kon toch niet zo zijn dat ik op geen enkele foto stond. En dat was zo typisch hoe je bent. Altijd aandacht voor de ander, de ander in het zonnetje willen zetten, het mooie zien en benoemen. Natuurlijk valt er nog veel meer moois over je te zeggen. Maar deze foto…
  We gaan je missen! Ik ga onze gesprekjes missen.
  Veel sterkte voor familie en vrienden!

 70. Tom Booijink schreef:

  Gecondoleerd met het verlies van Willem, jullie man, (schoon)vader en opa,. Heel veel sterkte de komende periode.

 71. Mario van Hamersveld schreef:

  De dag zou komen- nu staat de klok toch stil.
  Jouw Hero’s Journey zit er op.
  Het was een voorrecht met jou te mogen werken, met jou te mogen zijn. Je blijft in mijn herinnering.
  Knuffel,
  Mario

 72. Erwin Warschauer schreef:

  Met diepe verslagenheid las ik het bericht van overlijden van Willem.
  In de vele jaren dat ik hem mocht meemaken, heb ik hem leren kennen als meelevend, belangstellend en gastvrij. Hij was er voor anderen. vanaf het moment dat ik hem op SSR-Nu leerde kennen. Dromend van een toekomst als ondernemer, dat hij meer dan waargemaakt heeft. Niet alleen als inprirator, maar ook iemand die kon luisteren en je een hart onder de riem stak als het even tegen zat. En vooral ook als iemand die altijd bescheiden was en zo toegankelijk was voor iedereen in zijn omgeving. En die zelf ook, toen de ziekte in zijn leven kwam, een voorbeeld gaf hoe je met tegenslag om kon gaan en anderen met zijn optimisme perspectief bood. Ik zal hem als bijzonder mens missen. Ik wens Wil en de familie alle strekte en zegen toe nu ze zonder hem verder (moeten) gaan.

  Erwin en Aleid.

 73. els van der wel schreef:

  Lieve Wil, kinderen en kleinkinderen,
  familie en vrienden van Willem,
  Bij deze wil ik jullie condoleren met het overlijden van Willem. Met veel bewondering de vlogs van Willem gehoord waarin hij altijd optimistisch sprak, ook als het met zijn gezondheid minder ging… Wat zullen jullie Willem missen.
  Ik wens jullie heel veel sterkte morgen met de uitvaart, als ook voor de komende tijd en alle moeilijke momenten.
  ‘ Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt ‘
  Liefs, Els van der Wel

 74. Aad Schijf schreef:

  Wat een triest bericht. Willem was een fijne man die ook oog had voor het leed van anderen. Hij heeft mij na het overlijden van mijn vrouw ook een hart onder de riem gestoken. Heb ik erg gewaardeerd.
  Het is een enorm gemis voor zijn directe omgeving en vrienden.
  We zullen zijn positieve kijk op de wereld missen.
  Aad Schijf

 75. Rolf en Trudi Mulder schreef:

  Beste Wil en familie,

  wij leven met jullie mee en wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe.

  Liefs Rolf en Trudi

 76. Shelly van Winden schreef:

  Willem was echt een persoon die door velen niet snel vergeten zal worden. Hij is voor mij een mentor geweest in het begin van mijn carrière en vanuit zijn passie/ ondernemerschap wist hij altijd nieuwe kansen aan te gaan.
  Maar ook op persoonlijk vlak wist hij te verbinden. Zo gingen we samen op pad voor een opdracht naar Engeland, met goede gesprekken en kwam hij het kerstpakket tijdens mijn zwangerschapsverlof langs brengen in ‘zijn stad’ Zwolle. Ik zal hem in ieder geval niet snel vergeten en ben dankbaar dat ik hem kort geleden nog heb kunnen bedanken. Ik hoop dat al deze mooie reacties en de eigen herinneringen voor de nabestaanden een aandenken mogen zijn. Ik wens jullie heel veel sterkte.

 77. annelies Cuijpers schreef:

  Willem,

  Wat is de dood
  anders dan een
  voortzetting.
  Het leven in
  andere dimensie.

  Leven bestaat anders
  dan de dood toestaat.
  Elders, overal en nergens,
  daar waar we niet zijn
  doch zeker zullen komen.

  Tot dan, lieve Willem!
  Annelies.

 78. Erik van Valkengoed schreef:

  Beste familie,

  De mooie herinneringen aan Willem zijn blijvend. Onvergetelijk zijn ons bezoekje aan Fc Zwolle, de periode van inwoning bij mij gedurende de bouw en natuurlijk zijn warme persoonlijkheid en interesse in alles bij de ander. Een markante man gaat heen, gecondoleerd met het verlies en heel veel sterkte de komende tijd.

  Familie van Valkengoed

 79. Annelies Cuijpers schreef:

  Lieve Wil, Mariëtte, Tijmen en familie,

  Soms zijn woorden waardeloos.
  Het onpeilbare gevoel groter
  dan een verzameling letters,

  In gedachten omarm ik jullie,
  bij het eindeloze verdriet
  van dit vreselijke afscheid.

  Houd elkaar vast,
  het is de enige manier
  om samen te blijven.

  Annelies

 80. Marc Besselink schreef:

  Wat een bijzonder mens! Veel sterkte aan familie, vrienden, en collega’s met dit enorme verlies.

  Willem heeft ons als artsen en onderzoekers een spiegel voorgehouden en ons nieuwe richtingen doen inslaan. Zijn vlogs bij de Maag Lever Darm Stichting keek ik altijd met veel bewondering en respect en velen in de zorg met mij. Deltaplan Alvleesklierkanker is er gekomen mede dankzij Willem en zal in zijn gedachte blijven werken aan oplossingen voor deze ziekte.

 81. Jonna Lind schreef:

  Gecondoleerd, lieve nabestaanden!

  Willem was een aardige man, het is lang geleden dat ik bij MRN werkte, maar dat is een van de dingen die ik mij herinner.

  En zo jammer dat hij niet wat langer door kon gaan!

  Sterkte,

  Jonna Lind

 82. Mario Brouwer schreef:

  Beste familie en vrienden van Willem,

  Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik wens jullie alle sterkte en goeds.

  Willem was een voorbeeld en inspirator voor mij en vele anderen.

 83. Take Mulder schreef:

  Gecondoleerd met dit grote verlies, sterkte aankomende tijd.

  Take, Daphne

 84. Marjo en Henk Veerman schreef:

  Lieve Wil, Mariëtte, Tijmen, aanhang en kinderen

  Wij willen jullie oprecht condoleren met het overlijden van Willem.
  Wij wensen jullie veel sterkte de komende tijd in het dragen van dit verlies.

  Liefs, Marjo en Henk Veerman

 85. Evert Overeem schreef:

  Wat een verlies en wat een gemis. Tineke en ik branden vanavond een kaars voor jullie. Je draagt het licht, maar het Licht draagt jou ook.

 86. Peter Tolsma schreef:

  Beste familie en vrienden

  Gecondoleerd met het verlies van jullie Willem.
  Een fijn mens is van ons heen gegaan maar blijft in dierbare herinnering.
  Peter Tolsma (oud MarketResponse) medewerker

 87. Cornelie Abrahams schreef:

  Rust zacht lieve Willem. Jij was een grote inspirator! Heel veel sterkte voor de familie! Liefs Cornelie

 88. Anneke Dingemanse schreef:

  Een inspirerend mens was Willem. Hij wist altijd te motiveren en alle neuzen in het bedrijf de juiste kant op te krijgen. Een mooi onderzoeksbureau heeft hij opgericht, ik heb er met veel plezier gewerkt en veel geleerd.

  Ik wens zijn vrouw en (klein-)kinderen, verdere familie en vrienden veel sterkte toe..
  Ook aan MarketResponse collega’s die hem ongetwijfeld zullen missen.

  Anneke Dingemanse (Hoedemaker)

 89. Chris van Schijndel schreef:

  Beste Wil en familie,
  Vanmorgen heb ik meegekeken naar de dankdienst. Alles wat daar over Willem gezegd werd versterkt de herinnering aan het prachtige mensenmens dat Willem was.
  Hoewel deze herinnering een troost zal zijn realiseer ik mij ook hoe groot het gemis moet zijn dat jullie nu ervaren. Veel sterkte met het dragen van dit verlies.
  Chris van Schijndel

 90. Berlinda Harkink schreef:

  Beste familie en dierbaren van Willem,

  Wat een mooie uitspraak en zo typerend voor Willem: ‘Waar niets is kan alles zijn.’
  Ik zal zijn visies, inspiratie en optimisme niet vergeten. Veel sterkte gewenst.

  Berlinda Harkink (ex-MarketResponse) 

 91. Caroline Arends schreef:

  Gecondoleerd met jullie grote verlies.
  Ik herinner mij Willem als zeer creatief en gepassioneerd, en daarnaast ook als een zeer warm en betrokken mens.
  Zijn betrokkenheid bij de projecten die MarketResponse in Kenia steunde waren daarvan een mooi voorbeeld.
  Hij zal altijd in mijn herinneringen voortleven.

 92. Eugénie Buuron schreef:

  Lieve familie en lieve willem,

  Wat verdrietig om te lezen dat de ziekte jou toch zo vroeg bij ons heeft weggenomen. We zijn elkaar een paar keer tegengekomen, de laatste keer vlak voordat je te horen kreeg dat je ziek was. Via blog en mail en jouw kantoor altijd beetje op de hoogte gehouden van hoe het met je ging. Even leek je beter te worden, maar helaas.
  Maar wat heb je genoten van alles en wat heb je dat genot altijd met iedereen gedeeld. Het woord inspirator past jou 100 %.
  Jouw familie gaat verder met jouw herinneringen en die zijn prachtig en kleurrijk. Sterkte aan eeen ieder.

  Eugénie Buuron

 93. Nancy de Vries & Nils Dijkgraaf schreef:

  Wat veel prachtige herinneringen laat Willem achter: zo zijn er de mooie zakelijke kansen bij MarketResponse en waar onze gezamelijke liefde voor de mens invulling kreeg, de indrukwekkende reis naar Kenia en vooral ook de vriendschappen die zijn ontstaan, mede door zijn toedoen. Veel sterkte Wil, Mariette, Thijmen en familie & dierbaren met het verlies van WIllem in deze wereld. De vele herinneringen aan hem zijn blijvend in ieders hart.

 94. Eric Hoogenboom schreef:

  Dag Willem,
  Sinds mijn vertrek in 2000 zag ik je slechts af en toe maar het contact was altijd positief, altijd een glimlach. Een toevallige mailwisseling kort geleden (een verzoek tot deelname aan een onderzoek, hoe anders) deed me schrikken. Ik herhaal maar even wat ik je toen mailde:
  Ik denk met veel genoegen terug aan jouw bedrijf als mijn eerste werkgever, hoe lang geleden ook inmiddels. Het heeft me gevormd en een brede basis gelegd voor heel veel andere dingen, zowel werk als privé.
  Voor mij blijf je de jonge, optimistische, benaderbare en creatieve directeur die zoveel (diverse, jonge, leuke, slimme) mensen aan zich wist te binden.
  Veel sterkte aan je dierbaren met dit verlies. Rust zacht, Willem.

 95. Rein Zuidema schreef:

  Beste Wil, kinderen en familie,

  Gecondoleerd met het overlijden van Willem. Als oud Markt-responser bewaar ik veel goede herinneringen aan Willem; zijn creativiteit, energie en humor. Dankbaar ben ik voor alle leermomenten. Herinneringen blijven gelukkig. Veel sterkte .

 96. Jelle Bouma schreef:

  Willem, je blijft in mijn herinnering een icoon van de marketing in Nederland en daarbuiten. Veel sterkte voor iedereen die jou mist.

 97. Brand Hop schreef:

  Lieve Wil, kinderen en familie,

  Willem heeft mij 32 jaar geleden ‘overgehaald’ naar MarketResponse te komen. Zijn ouders hadden mij vlak daarvoor psychologisch getest (dat ging toen nog zo). In die 32 jaar is er veel gebeurd, vooral ook door de inzet, bevlogenheid en inspiratie van Willem. Altijd op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen. Mede door hem heeft MarketResponse onondekte terreinen verkend. Willem was een open, warm en zorgzaam mens. Wij zullen hem missen.

 98. Harold de Bock schreef:

  Wel Willem;
  “Loslaten”, zei je, “kun je daar een artikel over schrijven voor een liber amicorum voor een van mijn relaties?”
  Het werd een artikel gebaseerd op medewerkermotivatie-onderzoek met als bottom-line: medewerkers van een organisatie voelen zich het meest gemotiveerd om zich voor hun bedrijf in te zetten, wanneer het management hen een hoge mate van empowerment toekent. M.a.w.: wanneer leidinggevenden weten wanneer ze hun medewerkers moeten loslaten i.p.v. directief en beperkend aan te sturen.
  Je talloze MarketResponse medewerkers en collega’ s hebben altijd mogen ervaren dat jij positief motiverend hen wist los te laten om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen.
  Nu moeten zij je veel te vroeg loslaten.
  Maar weet: jouw inspirerende, loslatende manier van leiding geven is wat je hen hebt meegegeven; een herinnering die zij niet zullen loslaten.
  Dank.
  Harold

 99. Rob Leenheer schreef:

  lieve nicht,
  Marjo en ik willen jou, je kinderen en kleinkinderen oprecht condoleren met het overlijden van Willem. Het ziekteproces en de wijze waarop Willem hierin stond hebben wij van afstand via zijn vlogs en social media gevolgd. Indrukwekkend hoe Willem zijn ziekte heeft aangegrepen om, niet alleen voor zichzelf maar juist voor anderen, aandacht te vragen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Meeslepend optimisme voerde hierin de boventoon.
  Wij wensen jou heel veel sterkte nu je het verder zonder je maatje zal moeten doen. Jou toch een beetje kennende zal dit jou ook lukken.
  Liefs van Marjo en Rob Leenheer

 100. Goos Eilander schreef:

  Ontdaan; dat was het woord dat steeds terugkwam, in de dagen na het bericht over het overlijden van Willem Brethouwer.
  Zij die ons beiden kennen, begrijpen waarom.
  Ontdaan maar met veel respect voor zijn positieve levensinstelling.
  Blij hem gekend te hebben. Trtos een klein rolletje in zijn leven te hebben gespeeld.

 101. Brechtje Dekkers schreef:

  Altijd vrolijk en enthousiast, dat beeld heb ik op mijn netvlies staan van Willem. Bij de workshops, die we samen gedaan hebben, kon Willem de aanwezigen met humor op een geweldige manier meekrijgen. Ik ken niemand die dat beter kan.
  Een mentor voor velen, hij kon er voor zorgen dat je trots was op wat je deed. Wij zullen hem missen.
  Heel veel sterkte voor familie en vrienden.

 102. Hannie de Vette schreef:

  Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de familie van Willem Brethouwer.
  Als restaurant medewerkster in het bedrijfsrestaurant van Vitam Catering op het Leusderend heb ik hem gekend als een hele aardige man, die altijd vriendelijk, dankbaar en ook heel optimistisch was. Hij was altijd heel open over zijn ziekte tegen mij en hij bleef optimistisch. Ik vond dat zo knap!!!
  Vandaag zag ik zijn laatste groet op het leusderend.
  Kippenvel moment. Ik wens jullie allemaal veel sterkte met dit verlies. Namens het gehele Vitam catering team.
  Hannie de Vette

 103. Richard Hugen schreef:

  Willem is de verpersoonlijking van een van de bureaus die we bij IPM waardeerden en respecteerden. Het Marktonderzoek in Nederland zal hem missen. Iedereen zal hem missen.

 104. Marjolein Van Kouterik-Nijhof schreef:

  Noe bi’j uut de tied gevallen Willem,.

  Lieve dierbaren van Willem, veel sterkte met het grote verlies van Willem. Als collega bij MarketResponse/samr hebben Willem en ik een aantal mooie projecten gedaan. Onze oprechte, warme gesprekken onderweg van Leusden naar een zorgorganisatie in Friesland en ons contact in jouw reservetijd hier op aarde zullen me altijd bijblijven, Dank Willem voor jouw optimisme, levenswijsheid en bezieling in alles wat je deed. Jouw tijd is te vroeg gekomen, rust zacht. Jouw energie leeft voort. Marjolein

 105. Ab Van der Hulst schreef:

  Moedig, om gewoon door te gaan.

 106. Mirjam Groenendijk schreef:

  Lieve Willem,
  Wat heb ik veel van jou geleerd, zowel persoonlijk als professioneel. We deelden de liefde voor het marketingvak, een gezamenlijke ambitie voor een maatschappelijk project (‘ik doe alleen nog maar wat ik leuk vind’) en later bizar genoeg ook de ervaringen met het ziekzijn. Het heeft onze vriendschap een extra dimensie gegeven.
  Je vroeg vorig jaar een aantal mensen om een vraag voor jou te bedenken, die je zou uitwerken in een boek voor je toch al indrukwekkende nalatenschap. Als rasoptimist was je vastbesloten ‘de statistieken te verslaan’. Ik vroeg je waar die drang vandaan kwam. Overlevingsdrang, bewijsdrang of nog iets anders? Het antwoord zal nog wel of niet meer komen.
  Dág, Willem, het ga je goed!

 107. Albert van Nierop schreef:

  Beste buren,
  Zeer gecondoleerd met het verlies van jullie oprichter, Willem Brethouwer. Wij waren onder de indruk van zijn afscheid van ons Leusderend en van zijn collega’s.
  Veel sterkte met het verwerken en opvangen van dit verlies.
  Met beste groeten,
  Albert van Nierop
  Distrilab

 108. Reinier Heutink schreef:

  Gecondoleerd!

 109. Wim Nieuwenhuijse schreef:

  “Ik heb zó’n leuk onderwerp gevonden om in te duiken en te onderzoeken!!”

  Rust zacht.

  Wim Nieuwenhuijse

 110. Paulien de Jong schreef:

  Beste Wil,

  Gecondoleerd met het verlies van jouw man Willem.
  In september 2018 mocht ik jullie interviewen over jullie huis in Leusden voor FD Persoonlijk. Willem was ziek, had een slechte diagnose, maar was vastberaden om de statistieken te verslaan en nog járen samen te genieten van een appartement in/bij de stad.
  Ik dacht regelmatig aan jullie en vorig jaar, eind januari, kreeg ik een mail van hem, die me (vooral de PS) deed glimlachen:

  dag Paulien, wellicht weet je het nog. Ons huis aan de Leusbroekerweg 18 te Leusden. We moesten het huis te koop zetten, want ik was geveld door ziekte… Het heeft lang geduurd maar eind febr. gaan we ons huis uit, want het is verkocht!

  Ik wilde je dat toch even zeggen. Dank voor het destijds leuk en prettig contact en mooi geschreven en verwoorde stuk!

  Met vriendelijke groet
  Willem Brethouwer

  Ps we genieten nog steeds van het leven! En gaan op zoek naar een appartement!

  Wat verschrikkelijk jammer dat Willem de statistieken niet heeft kunnen verslaan. Aan zijn strijdlust heeft het niet gelegen.

  Heel veel sterkte en kracht voor jou, jullie kinderen en kleinkinderen.

  Hartelijke groet,

  Paulien de Jong

 111. José Kruijthoff schreef:

  Wil, kinderen en kleinkinderen.
  Gecondoleerd met dit verlies! Zoals velen ga ik ook zeggen dat ik Willem (tijdens de bouw/inrichting) heb leren kennen als een bijzondere en innemende man! Ook de manier waarop jij, Wil met hem in het leven stond en de manier waarop jullie keuzes maakten zijn mij bijgebleven…..vreatief en liefdevol.
  Sterkte in de komende tijd en hoop dat de positieve vibe van Willem jullie tot troost en steun zal zijn!

 112. Roel Welsing schreef:

  Een bijzonder en betrokken man, de wereld heeft mensen als Willem heel hard nodig.
  Willem, wat zullen we je missen.
  Veel sterkte!
  Roel

 113. Wim Eysink schreef:

  Beste Wil,

  Gecondoleerd met het verlies van Willem.

  Willem en ik hebben elkaar mogen leren kennen via het Deltaplan. Eerst vanuit het Deltaplan maar ook later prive hebben we samen heel fijne momenten mogen hebben die ik koester, met name zijn visie, gedrevenheid en enorm positieve houding zal ik missen.

  Gecondoleerd en heel veel sterkte,

  Wim

 114. Steef Velders schreef:

  Willem, “Bewondering, erg veel respect heb ik voor hoe je in het leven staat. Je bent werkelijk een voorbeeld voor velen. ” Een kort stukje uit ons LinkedIn contact van de laatste jaren, Ik koester de herinneringen aan ons jarenlange contact , eerste werkgever na de psychologische test van vader Brethouwer, klantarena’s bij Agis , BSR implementatie Achmea , het jaarlijkse MIE weerzien en natuurlijk de gezellige BBQ’s op Leusderend. Dag Willem, het ga je goed. Heel veel sterkte gewenst aan je vrouw, kinderen en kleinkinderen.

 115. Rob Mollee schreef:

  Lieve familie en vrienden van Willem, wat schokkend om te horen dat Willem er niet meer is. Ik heb korte tijd samen met Willem in het bestuur gezeten van ‘Wordt Vervolgd’ terugspeeltheater. Ik bewaar dierbare herinneringen aan het inspiratieweekend met Willem en met WV in 2006. Ik ga je missen lieve en slimme Willem. Ik wens de familie alle sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Rob Mollee

 116. Ida van Marion schreef:

  Lieve familie en naasten van Willem, gecondoleerd met het verlies en missen van deze bijzondere man. Bijzonder als betrokken, positief en nabij. Met altijd oog voor nieuwe deuren die zich kunnen openen, als andere deuren zich kijken te sluiten. Persoonlijk ken ik Willem uit mijn ZuidOostZorg tijd. Samen op andere wijze kijken naar cliënten en hen een stem geven. Een duidelijke en luide stem. En dat dan ook slim aanpakken:) Willem was daarnaast mijn tegenlezer en mee/ opdenker tijdens mijn Master en ging mee naar mijn verdediging. Het boekje en de persoonlijke woorden zijn voor mij een tastbaar en blijvende herinnering. Alle sterkte in het verder moeten zonder deze bijzondere man

 117. Frank Verschuur schreef:

  Lieve Willem en naasten van Willem, gecondoleerd met jullie verlies van deze bijzondere man. Ik leerde Willem kennen via mijn huidige vrouw die met hem samenwerkte bij ZuidOostZorg. We hebben samen heel creatieve gesprekken gehad. Jaren later ontmoetten we elkaar opnieuw enkele keren samen met Joos Vaessens van PGOsupport. Hij was heel openhartig over zijn ‘strijd’ en tegelijk bleef hij inspirerend en creatief meedenken. Sterkte voor al diegenen die hem nabij en lief waren.

 118. Monique van de Vall schreef:

  Het verdriet me om te lezen dat Willem is overleden. Heel veel jaren geleden mocht het bureau waar ik toen voor werkte voor MarketResponse campagnes maken. Willem was geen alledaagse opdrachtgever, MarketResponse voelde niet als ‘een bedrijf’ waar we voor mochten werken, maar als een mens. Met Willem als kloppend hart.

  Toen ik hem jaren geleden op LinkedIn vroeg om te ‘Linken’ antwoordde hij op mijn vraag hoe het met hem ging en met MarketResponse, antwoordde hij: ‘Met Bret is het altijd pret!’.

  Ik denk: iemand die zo verweven is met de wens om de wereld een stukje mooier te maken en dat zo warm en waardevol deed, is nooit echt weg, die is gezaaid en wordt voortdurend geoogst. Al doet dat nooit af aan het fysieke gemis. Ik wens jullie alle kracht!

 119. Juanne Lammers-Driessen schreef:

  Beste familie en vrienden van Willem, hoewel ik het verhaal van de ziekte van Willem hebt gevolgd, was het bericht van zijn overlijden toch een schok. Ik had zo gehoopt dat hem meer tijd was gegund. Ik herinner me Willem van mijn tijd bij MRN als een man met altijd een positief vehaal, een inspirator. Gecondoleerd en heel veel sterkte.
  Juanne

 120. Henk Jense schreef:

  Beste familie, vrienden n collega’s
  Ik had Willem nog wat willen vragen en zoek hem op op internet en lees het bericht dat mijn klasgenoot van de lagere school is overleden. Voor een aantal jaren terug nog een steun in de rug van hem gehad toen ik helemaal vast liep in mijn werk.
  Willem stond gewoon voor iedereen klaar. Een mooi mens, fijn om hem gekend/ontmoet te hebben.

 121. Monique Hoppenbrouwers schreef:

  Lieve Willem,
  Je bent een topper. Bedankt voor je altijd aanwezige energie, positiviteit, levenskracht en inzet voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. Dankzij jou is deze bijzondere samenwerking er gekomen.
  Je leeft voort in de harten van velen. In ieder geval in die van mij. Ik vind het een eer dat ik je heb leren kennen. De hemel heeft er een hele bijzondere ster bij. Rust zacht ?
  Liefs, Monique Hoppenbrouwers

 122. Willem Lageweg schreef:

  Lieve wil en familie van Willem,

  Zojuist kwam ik er achter dat Willem helaas is overleden. Wat een geweldige kerel was hij. Ik bewaar hele warme herinneringen aan hem, vooral uit mijn Rabobank tijd toen hij voor mij een belangrijke steun en toeverlaat was. Later zagen we elkaar veel minder vaak, maar heel recent leefde onze relatie weer op na een toevallige ontmoeting in Naturalis. Meteen was daar weer die oude inspiratiekracht die hem zo typeerde, met als dierbaar resultaat een interview dat hij schreef over de drijfveren in mijn leven. Ook herinner ik me zijn enthousiaste verhalen over jouw vrijwilligerswerk in Kenia, het land dat ik o.a. door mijn band met de Maasai als mijn 2e vaderland beschouw. Mocht ik je op dat terrein nog eens van dienst kunnen zijn dan doe ik dat heel graag.
  Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Ik hoop van harte dat al zijn goede daden nog lang blijven doorwerken in de personen en organisaties waar hij zich voor heeft ingezet. Hartelijke groet, Willem Lageweg

 123. Caroline D van Wijk schreef:

  Op de bank zie ik je zitten, tegen Wil aangeschurkt. Steun bij haar zoekend. Bevestiging. Als ze wat zegt, een enkele keer, kijk je naar haar, je knikt.
  Ik herken nog steeds je geestdrift. Tot op het laatst nog werken aan projecten, nieuwe vormen zoekend en vooral verbinding.

  Waar niets is… maar hoe vullen we jouw leegte?

 124. Erwin Leeseman schreef:

  Beste Willem,

  In de korte tijd dat wij samen hebben gewerkt in het traject bij Binck heb ik je leren kennen als een enthousiaste kundige en bevlogen man, een man naar mijn hart.
  In die periode kreeg jij het slechte nieuws te horen, maar toch bracht jij het op om toch verder te gaan. Je toewijding was enorm en vol enthousiasme ging jij verder.
  Een grote inspirator voor mij en wij hebben mooie ideeën uitgewisseld.
  Je zal altijd een inspirator blijven voor mij, maar ook voor vele anderen. Bedankt dat ik je mocht leren kennen.
  Rust zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: voordat de reactie wordt geplaatst, wordt deze eerst gecontroleerd.

.