Kan thuisopbaring met deze warme temperaturen?

Thuis, in alle rust en in eigen omgeving afscheid nemen van uw dierbare die past bij u of uw dierbare, gebeurd tegenwoordig veel vaker.

 

Koelplaat

Het kan een belangrijke stap zijn in de rouwverwerking, maar ook een wens zijn van de overledene. Het menselijk lichaam bevat bacteriën die het ontbindingsproces in gang zetten. Deze bacteriën gedijen echter beter bij warmte. Om de groei hiervan tegen te gaan is het koelen van het lichaam zeer raadzaam, echter bent u het niet verplicht. Wij gebruiken meestal bij een thuisopbaring een koelplaat of een kistkoeling.

 

De plaats van opbaren

Opbaren kan in uw eigen woning, atelier en zelfs een koele plek in de schuur of garage is mogelijk.
Er zijn geen wettelijke bepaling voor de plek om op te baren dan dat dit alleen voor u goed voelt.
Tegenwoordig kan opbaren ook in de kamer van een rusthuis of het hospice, dit hangt af van de huisregels.

 

Integriteit

Soms is dit niet altijd mogelijk en krijgt u het advies van ons om toch in het uitvaartcentrum op te baren, maar zullen wij er alles aan doen om aan uw wensen te voldoen.
Ons zorgteam heeft veel mogelijkheden om daaraan te voldoen, maar de integriteit van het lichaam staat altijd voorop!

 

Controle

Een lichaam is onvoorspelbaar en soms gaat het proces van ontbinden heel snel.
Wij komen dagelijks bij u langs om dit te controleren en uiteraard wanneer u toch twijfelt of alles goed gaat. Het is geen enkel probleem om s ’avonds of s ’nachts naar u toe te komen. Dit is het grote voordeel van een uitvaartverzorger die in de omgeving woont. Wij maken hiervan geen probleem, soms is het puur om u even gerust te stellen. Ook kunnen we voorstellen om het lichaam een dag in de centrale koeling van het uitvaartcentrum te laten “rusten” en het proces stil te leggen. Samen met u kijken we naar de oplossing die bij u past.

 

Graszoden

Let wel, dat bij een thuisopbaring er ook extra kosten bij kunnen komen. Of u kiest voor een eenvoudige en goedkopere manier door opbaren op graszoden.
Gras onttrekt warmte uit de directe omgeving, wel dient u dit minstens drie keer per dag te besproeien met water met vloeibare silicium of etherische olie van rozemarijn. Het geeft echter geen garantie dat het lichaam goed blijft. Indien nodig, kunnen wij extra kleine cool-packs in doeken wikkelen en op het lichaam neerleggen.

 

Thanatopraxie

Ook is het mogelijk het lichaam te behandelen door middel van thanatopraxie. Deze behandeling wordt alleen gedaan door een hiervoor opgeleide persoon. De thanatopractor vervangt het bloed door een conserverend middel. Het lichaam blijft op kamertemperatuur en behoudt zijn natuurlijke teint.

 

Opbaren 24-uurkamer of uitvaartcentrum

Kiest u toch liever voor een opbaring in het uitvaartcentrum, dan hebben wij de mogelijkheid voor het gebruik van de 24-uurkamer. U kunt dan op elk gewenst moment van de dag naar u dierbare toe. Toch liever gebruik maken van de centrale koeling is ook geen probleem, wanneer u van te voren even belt, is er altijd de mogelijkheid om bij u dierbare te zijn.

 

Het beste advies in deze

Het beste advies wat wij u kunnen geven is te kiezen voor de mogelijkheid die bij u past en waarbij u zich goed voelt.

 

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

contactformulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen. Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.